Roomak
UA
RU
clear-img
+38 (096)
показать номер
Написати нам

Кухня у хрущовці - не вирок!

Кухня — душа будинку.

Як же приємно проводити вечори за вечерею в компанії всієї родини. Кухня — це те місце, де відбуваються душевні розмови за чашкою чаю, де просто тепло і затишно. У кожної кухні свій особливий стиль і атмосфера.

диван диван диван

Кухня в хрущовці відрізняється своєю площею. В основному це невелике приміщення у формі квадрата. Такі кухні виділяються специфічним дизайном і рядом особливостей. В основному дизайн дуже відрізняється від сучасних модних тенденцій в інтер'єрі і в більшості випадках вона призначена тільки для приготування.

Як же змінити кухонний простір і зробити йог затишним місцем для сімейних посиденьок і зустрічей з гостями?

Почнемо з того, що потрібно звернути увагу на планування меблів. Для невеликих кухонь слід вибирати один з наступних варіантів:

  • Лінійна розстановка. Кухонні меблі в такому варіанті розташовуються уздовж стіни, а обідня зона вздовж протилежної стіни.
  • Кутова. Така розстановка відмінно підійде для кухні квадратної форми.
  • Винятком є П-подібна розстановка меблів, так як кухонний гарнітур буде немов тиснути з трьох сторін і візуально простір стане ще меншим.

 

У деяких випадках, обідня зона і зовсім переноситься у вітальню.

 

Далі вибирайте функціональні меблі. Так як хрущовське планування кухні передбачає двері збоку стіни, а також вікно на всю стіну, то вільного простору залишається все менше й менше. Порятунком є компактні й функціональні меблі. Наприклад:

  • Стіл-бар, барна стійка;
  • Підвісні полиці;
  • Вбудована посудомийна машина;
  • Вбудована плита або панель;
  • Складний обідній стіл і стільці;
  • Вбудована витяжка;
  • Рейлінги.

 

На кухні дуже важливим є вільний простір, який не заважатиме процесу готування. Одне з рішень - продовження підвіконня. Так як зона біля вікна дуже маленька, то це відмінне рішення. З такого підвіконня можна зробити стільницю або місце для зберігання кухонного начиння.

Важливу роль відіграє колірна гамма меблів. Відомо, що строкаті малюнки і візерунки на меблях візуально зменшують простір, а також збільшують візуальний шум. Для невеликого простору виграшно обрати однотонні або світлі відтінки. Добре підійдуть такі кольори, як: білий, сірий, слонової кістки, світло-персиковий, світло-зелений, а також всі відтінки натурального дерева.

Важливий вибір матеріалу. Купуючи меблі, потрібно дивитися на матеріал, з якого вони зроблені. Для кухні в хрущовці порятунком є мінімалістичний стиль, тому звертайте увагу на такі матеріали, як скло, метал, натуральне дерево. Обідня зона може бути представлена легким напівпрозорим матеріалом - пластиком. Через свою непоказність матеріал робить цю зону більш повітряною.

Кухні в хрущовках можуть бути красивими, стильними, а головне затишними, комфортними і функціональними. Купити кухню і почати облаштовувати її найкращим для вас способом можна вже зараз, головне дотримуватися всіх перерахованих вище порад.

 
 

Швидке замовлення:
+380





Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація: